اقامتگاه سنتی روستای ییلاقی ماهیان استان گلستان

روستای ماهیان از توابع شهرستان علی آباد کتول

نقشه   گالری تصاویر   اماکن مذهبی   جاذبه های طبیعی   بیوگرافی روستا

اقامتگاه سنتی روستای ییلاقی ماهیان استان گلستان
روستای ماهیان ازجمله روستاهای ییلاقی وکوهستانی است که در 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان علی آباد کتول در دهنه محمد آباد کتول قرار دارد. در ابتدای روستا مدفن دو تن از امام زادگان بنام های سید یحیی و سید رضی می باشد.
بایگانی


روستای ماهیان (مایان) استان گلستان در درازنای حیات اجتماعی خود دگرگونی های بسیاری را از سر گذرانده است،که آخرین آنان به سده 9 هجری باز میگردد. برخی از آثار تاریخی موجود در این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. همچنین باستان شناسان با انجام اکتشافاتی قدمت زندگی در این روستا را بیش از 3000 سال پیش برشمرده اند. 

 


1-قبرستان ماهیان - گوری قدیمی متعلق به سه هزار سال پیش در روستای کوهستانی ماهیان شهرستان علی آبادکتول دراستان گلستان کشف شده است.در این گور ۲ اسکلت از عصر آهن پیدا شد ه است. عصر آهن در دانش باستان شناسی دوره‌ای است که در آن بشر به گستردگی از آهن برای ساخت ابزار و جنگ‌ افزار سود برد.با این کشف باید به استقرارگاه های عصر آهن در مناطق ییلاقی البرز استان گلستان بیشتر توجه کنیم. این اکتشاف پس از ۴ بار گمانه زنی در محوطه قبرستان تاریخی روستای ماهیان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده ، انجام شده است.



2-پادامان ماهیان- آخر نسق مایان منطقه ای است به نام کمر پشت که آثار خانه های سنگی زیاد دیده میشود.


3-پشت زمین های ماهیان-جنگلی بنام انجلو کلان،در اینجا آثار خانه های قدیمی زیاد وجود دارد.


4-یرتا- روبه روی ماهیان - اثار زندگی که 70 سال پیش کشاورزی میشد وجود دارد.


5-پشت آبادی ماهیان نرسیده به خرم بابا آثار یک قلعه تاریخی معروف به سر قلعه وجود دارد که آثار سفال دیده میشود.



6-مزید چال - معروف است که یک آبادی از مزیدی ها بود که آثار کوره وجود دارد و سفال شکسته زیاد دیده میشود همچنین 2 عدد سوما(یعنی چاه هایی که به طور افقی میباشد)وجود دارد که عمق یکی ار آنها 60-70 متر میباشد و عمق دیگری مشخص نیست.

 

7- بعد از خرم بابا شفتی از آثاری که در این منطقه دیده میشودمکان زندگی بوده نمایان است مربوط به 70 سال قبل که  در آن مکان با اسب گندم را میکوبیدند.


8-در شفتی مرز دخاله حاتم (دخاله جایی که چوپانان جلوی آب را میگرفتند که گوسفندان آب بخورند)در این منطقه جای خانه های سنگی وجو دارد که خراب شده است و آثار سنگ خراس(سنگ آسیاب قدیمی)را میتوان در این منطقه دید.


9- حمام بسیار قدیمی که در دل زمین قرار دارد ودر شرق روستا جنب منزل آقای حیدر تجری(حاج حجت) قرار دارد.


10- آخرین محدوده مرتع ماهیان با روستای خلیندر و روستای قرن آباد ،امام زاده زیلان است.(امام زاده عزیز بن موسی بن جعفر (ع) .


11 - در ابتدای روستا مدفن دو تن از امام زادگان بنام های سید یحیی و سید رضی میباشد. ساختمان این امامزادگان بازسازی شده و در مجاورت آن یک حسینیه در دو طبقه به وسعت ۴۰۰ متر مربع هر طبقه ۲۰۰ متر در حال بناست. طبق اسناد این امامزادگان شریف از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) می باشند.